Меню

Меню

МЕНЮ НА ДЕНЯ

Българският ресторант “ЧЕВЕРМЕТО” с удоволствие подканя своите клиенти да се възползват от предоставената от нас вкусна храна за дома или офиса и продължаваме да сме близо до вас, като взимаме всички нужни мерки за безопасното приготвяне и доставка на храната !

  • 20 % отстъпка при взимане на поръчката от ресторанта
  • Цена на кутия – 0.30 лв.

07.08.2020

Нови Предложения

Нови Предложения

Салати

Салати

Хората по света помнят България и с най–известната ни салата „Шопската салата”.

Студени предястия

Студени предястия

В първата българска готварска книга, съставена и издадена от Петко Славейков, още през далечната 1870 год., откриваме думата “разядка” /разяждам, отварям апепит/ – ястия, поднасяни преди основната гозба.

Закуски

Закуски

Във всеки български дом се е засаждало и отглеждало грозде, от което нашите прадеди са правели вино. В един пътепис четем: “Българете правят секакви “закваски” от млеко, които турят на софрата… като заколат живинка, нищо не хвърлят, умиват добре червата, пълнят ги с месо и мерудии и ги оставят да се сушат… Гостиха ме с домашно вино и сушеница. Домакина ми рече, че най-благо било виното с таквизи неща”.

Основни ястия

Топли мезерлъци

Постни гозби

Постни гозби

В една стара книга четем: “Българи се питаят въобще с проста и несъставна храна, водими от самая природа”. Обредите, датиращи от времената след покръстването на българите, свързваме с църковния календар. Време за пости – когато душата и тялото се пречистват. /пости се всяка седмица в сряда и петък и през определените от християнски календар пости/

Блажни гозби по домашному

Блажни гозби по домашному

В един пътепис на пътешественик, минал през нашите земи четем: “Българските селски варитби в блажни дни се състоят от месо, което се измива добре, туря се в подгреян меден съд или в пръстено гърне, полагат го на огъня, като му турят и сол. Прибавят му всекакви там добавки. Но тайната им да са толкова харни е, че гозбите се готвят бавно, на тих огън, къкрейки – така ги приготовляват!

Агнешки специалитети

Агнешки специалитети

Риби

Риби

От Чевермето

От Чевермето

Който повече обича да си хапва, може да поръча цялото вратле, бутче или плешка, а ако не му стигне и цяло агне ще му изпечем /по предварителна поръчка/.

На жаравата

На жаравата

Специалитетите на главния готвач

Специалитетите на главния готвач

Гарнитури

Гарнитури

Благинки

Благинки

Домашно приготвен хляб

Домашно приготвен хляб

От стари времена е останало поверието, че хлябът е Божи Дар. Затова не бива да го режете с нож, а да го чупите с ръце. Също така не трябва да подавате филия хляб, забучена на нож или вилица, защото носи лош късмет.

Питиета

Питиета

Бира

Бира

Безалкохолни напитки

Безалкохолни напитки

Винена листа

Винена листа